GEERT & LINDSEY DE BOLSTER
BOOGSCHUTTERLAAN 37
8310 ST-KRUIS-BRUGGE, BELGIË
geert.de.bolster@telenet.be
+32 (0)475 437 248

Newsletter

Newsletter

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe workshops, opleidingen en special events...

Mindwise Logo

  • Hond en kind
  • Relatie mens - hond
  • Honden en het gezin

Een respectvolle manier om met honden om te gaan

De connectiemethode biedt hondenliefhebbers inzicht in de wijze waarop honden denken en voelen. Met de vriendelijke en geweldloze communicatiemethode en met respect voor de noden van de hond cultiveren we een optimaal veiligheidsgevoel, een sterk vertrouwen en vreugde bij de hond en zijn mensen.

Vriendelijke en geweldloze communicatie

De connectiemethode werd ontwikkeld door Geert De Bolster en nodigt de hondenliefhebber uit om te communiceren vanuit het perspectief van de hond en te kijken wat hij of zij voor de hond kan betekenen, te beginnen met het stellen van de drie basisvragen van de connectiemethode:
1. Hoe gaat het nu met jou?
2. Wat wil je nu?
3. Wat heb je nu nodig?

Welzijn als prioriteit

We hebben de intentie om voor het welzijn van de hond te zorgen. Dat wordt mogelijk door de 3 V's van de connectiemethode te cultiveren, namelijk: Veiligheidsgevoel, Vertrouwen en Vreugde.

Omgaan met probleemgedrag

We kijken welke emoties en negatieve gevoelens aan de basis liggen van het probleem(gevend) gedrag. Door mild en respectvol met de negatieve gevoelens om te gaan kunnen ze transformeren tot vertrouwen.

Op mindfulness gebaseerde coaching

Mindfulness is het beoefenen van milde open aandacht voor wat er zich in het moment aandient. Het biedt ons de mogelijkheid om onze hond beter te leren begrijpen. We inspireren de hondenliefhebber om niet alleen vriendelijk en geweldloos met zijn hond om te gaan, maar ook en vooreerst zichzelf respectvol te bejegenen.

Bekijk een lezing over omgaan met honden die uitvallen naar andere honden aan de leiband en ontdek meer over de connectiemethode.

Artikel over de connectiemethode